Το Palacio Nacional (Εθνικό Μέγαρο) είναι η έδρα της κυβέρνησης του Μεξικού.


Το Palacio Nacional (Εθνικό Μέγαρο) είναι η έδρα της κυβέρνησης του Μεξικού. Βρίσκεται στο Zσcalo, στην κεντρική πλατεία της πόλης του Μεξικού.
Η κατασκευή του ανακτόρου άρχισε το 1563 ως κατοικία του αντιβασιλέα της Νέας Ισπανίας. Μερικώς καταστράφηκε από τις πυρκαγιές το 1659 και το 1692, το παλάτι αργότερα ανοικοδομήθηκε με τη σημερινή του μορφή. 19ος αιώνας
Μετά την ανεξαρτησία του Μεξικού, το παλάτι μετονομάστηκε σε Palacio Nacional και χρησίμευσε ως έδρα της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης Μεξικανικής Αυτοκρατορίας, ήταν επίσημη κατοικία Palacio Imperial, αν και το κάστρο Chapultepec χρησίμευσε ως η πραγματική κατοικία του αυτοκρατορικού ζευγαριού Maximilian και Charlotte. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1867, το παλάτι έγινε και πάλι έδρα της κυβέρνησης.
20ος αιώνας μέχρι σήμερα
Το 1926, το κτίριο δόθηκε στον τρίτο όροφο. Από το 1929 έως το 1951 ο Ντιέγκο Ριβέρα δημιούργησε το διάσημο Μουράλες για την ιστορία του Μεξικού σε περισσότερα από 110μ². Ακόμη και σήμερα, το Palacio Nacional είναι η επίσημη έδρα της κυβέρνησης και στεγάζει, εκτός από το Υπουργείο Οικονομικών και μουσεία.
Μεξικό Σιτυ
Μεξικό Σιτυ

Πλατεία Μανουέλα Γκάμιο, του αρχαιολόγου που αποκάλυψε τις αρχαιότητες της πατρίδας του και πρωτοστάτησε στις ανασκαφές του 1978

Πληροφορίες
Μεξικό Σίτυ

Ερείπια του μεγάλου ναού και συγκεκριμένα του ναού του ήλιου μπροστά και του θεού της βροχής Τλαλοκ πίσω και αριστερά της φωτογραφίας.
Μεξικό
Μεξικό

Ο πρωτομάστορας όπως αυτοαποκαλείται των κεσαντιγιας και τάκος έξω από το υπουργείο παιδείας.

Πληροφορίες
Η πόλη του Μεξικού διαθέτει πολλά μουσεία, όπως το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Rufino Tamayo και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και το Museo Frida Kahlo.
Το Museo de Arte Moderno (MAM) ολοκληρώθηκε το 1964 με σχέδια των αρχιτεκτόνων Rafael Mijares Alcérreca και Pedro Ramírez Vázquez., στεγάζει μια συλλογή σύγχρονης Μεξικανικής ζωγραφικής με έργα του David Alfaro Siqueiros, José Clemente Orozco, José María Velasco Gómez, Ντιέγκο Ριβέρα και Χουάν Ο'γκόρμαν. Στο μουσείο στεγάζεται επίσης η ειδική σουρεαλιστική συλλογή του Remedios Varo.
Το επίσης αρχιτεκτονικής Churrigueresque Σαγγάριο του καθεδρικού ναού του Μεξικού όπου φυλάσσονται και εκτίθενται ιερά σκεύη και άμφια.

Ξενοδοχεία
Διαφημίσου μαζί μας. Είσαι ξενοδόχος και θέλεις να συμμετέχεις σαν χορηγός? Κάλεσε μας
Μεξικό
Διαγωνισμοί
Νιώθεις τυχερός. Μπες στην κλήρωση και κέρδισε ένα απο τα δώρα των διαγωνισμών.

Κάθε προορισμός είναι για εμάς μοναδικός και τον προσεγγίζουμε με το ίδιο μεράκι και την ίδια έμφαση στη λεπτομέρεια
Μεξικό
Μεξικό

Η επιβλητική είσοδος του ανθρωπολογικού μουσείου της πόλης του Μεξικού στο πάρκο Τσαπουλτέπεκ.

Πληροφορίες

Έχουμε αποκτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών μας αλλά και των συνεργατών μας σε πανελλαδικό επίπεδο παρέχοντας πετυχημένα, γεμάτα όμορφες εμπειρίες ταξίδια με προσφορές και πακέτα για διακοπές
Ελλάδα
Προτάσεις για Ταξίδια στην Ελλάδα
Κύπρος
Προτάσεις για Ταξίδια στην Κύπρο
Εναλλακτικός Τουρισμός
Απογευματινές Βόλτες. Αποδράσεις με Περιπέτεια. Εναλλακτικός Τουρισμός

Καλοκαιρινές Διακοπές
Δες μοναδικές προσφορές για Καλοκαίρι
©  Copyright G Planet