Μεξικό

Μεξικό
mexico

Το Palacio Nacional (Εθνικό Μέγαρο) είναι η έδρα της κυβέρνησης του Μεξικού. Βρίσκεται στο Zσcalo, στην κεντρική πλατεία της πόλης του Μεξικού. Μεξικό

Ανάκτορο Εθνικό Μέγαρο Μεξικού

Η κατασκευή του ανακτόρου άρχισε το 1563 ως κατοικία του αντιβασιλέα της Νέας Ισπανίας. Μερικώς καταστράφηκε από τις πυρκαγιές το 1659 και το 1692, το παλάτι αργότερα ανοικοδομήθηκε με τη σημερινή του μορφή. 19ος αιώνας
Μετά την ανεξαρτησία του Μεξικού, το παλάτι μετονομάστηκε σε Palacio Nacional και χρησίμευσε ως έδρα της κυβέρνησης. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης Μεξικανικής Αυτοκρατορίας, ήταν επίσημη κατοικία Palacio Imperial, αν και το κάστρο Chapultepec χρησίμευσε ως η πραγματική κατοικία του αυτοκρατορικού ζευγαριού Maximilian και Charlotte. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1867, το παλάτι έγινε και πάλι έδρα της κυβέρνησης.
20ος αιώνας μέχρι σήμερα
Το 1926, το κτίριο δόθηκε στον τρίτο όροφο. Από το 1929 έως το 1951 ο Ντιέγκο Ριβέρα δημιούργησε το διάσημο Μουράλες για την ιστορία του Μεξικού σε περισσότερα από 110μ². Ακόμη και σήμερα, το Palacio Nacional είναι η επίσημη έδρα της κυβέρνησης και στεγάζει, εκτός από το Υπουργείο Οικονομικών και μουσεία.

Μεξικό
Μεξικό

Πόλη του Μεξικού

Η πόλη του Μεξικού διαθέτει πολλά μουσεία, όπως το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Rufino Tamayo και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και το Museo Frida Kahlo.
Το Museo de Arte Moderno (MAM) ολοκληρώθηκε το 1964 με σχέδια των αρχιτεκτόνων Rafael Mijares Alcérreca και Pedro Ramírez Vázquez., στεγάζει μια συλλογή σύγχρονης Μεξικανικής ζωγραφικής με έργα του David Alfaro Siqueiros, José Clemente Orozco, José María Velasco Gómez, Ντιέγκο Ριβέρα και Χουάν Ο’γκόρμαν. Στο μουσείο στεγάζεται επίσης η ειδική σουρεαλιστική συλλογή του Remedios Varo.
Το επίσης αρχιτεκτονικής Churrigueresque Σαγγάριο του καθεδρικού ναού του Μεξικού όπου φυλάσσονται και εκτίθενται ιερά σκεύη και άμφια.

Μεξικό
Μεξικό