Λίμνη Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα
λίμνη-πλαστήρα

Η αρχαία ονομασία του ποταμού είναι Αχελώος και πιθανότατα να προέρχεται από την ρίζα «αχ» που σημαίνει νερό και το συγκριτικό επίθετο «λώων» που σημαίνει καλύτερος. Η λαϊκότερη ονομασία του ποταμού είναι Ασπροπόταμος ή Άσπρος. Υπάρχουν αρκετές εκδοχές για την προέλευση αυτής της ονομασίας.

Ποταμος Αχελώος

Μία εκδοχή την συνδέει με την αφρισμένη εικόνα του ποταμού κατά τους ανοιξιάτικους μήνες όταν λιώνουν τα χιόνια, ενώ άλλες με το λευκό χρώμα των χαλικιών στις όχθες του και την άσπρη λάσπη που κατεβάζει το ρεύμα του.

Λίμνη Πλαστήρα
Λίμνη Πλαστήρα

Αξίζει να επισκεφθείτε στη Λίμνη Πλαστήρα

Το Φράγμα Τοξοειδής κατασκευή από σκυρόδεμα 200 μέτρων μήκους και ύψους 83 μέτρων Βοτανικό Κήπο. Μπορείτε να αγοράσετε αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, να ενημερωθείτε για τα είδη της βλάστησης της περιοχής, να πιείτε τον καφέ σας. Πλαζ πεζούλας & Λαμπερού. Μπορείτε να ψαρέψετε, να κολυμπήσετε, να απολαύσετε μια βόλτα με κανό η υδροποδήλατο ή απλά να απολαύσετε την πανοραμική θέα της Λίμνης Πλαστήρα και της οροσειράς των Αγράφων. Φαράγγι Άσπρου Ποταμού, Φαράγγι Κερεντάν, Αρχαιολογικά ευρήματα, κυρίως στο Δήμο Μητρόπολης και στο Καλλίθηρο, που μαρτυρούν ζωή από το 140 αιώνα Ιερούς Ναούς και Μοναστήρια. Η λίμνη Πλαστήρα ενδείκνυται και για Θρησκευτικό τουρισμό καθώς αναρίθμητοι είναι οι Ιεροί Ναοί και τα Μοναστήρια:

  • Το εξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής του 1647 (χωριό Μεσενικόλα)
  • Ι. Κοιμήσεως Θεοτόκου του 1770 (διασταύρωση προς κερασιά)
  • Ι. Ναός του Αγίου Παντελεήμονα (Πεζούλα)
  • Ι. Μονή Αγ. Τριάδας (Φυλακτή)
  • Ι. Ναός του Αγ. Νικολάου (Νεοχώρι)
  • Ι. Μονή της Παναγίας της Πελεκητής (Καρίτσα)
  • Ι. Μονή Κορώνας (Καστανιά) κ.α.

θέα της Λίμνης Πλαστήρα

Κάθε προορισμός είναι για εμάς μοναδικός και τον προσεγγίζουμε με το ίδιο μεράκι και την ίδια έμφαση στη λεπτομέρεια. Τέλος, μπορείτε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές στα Μετέωρα και το Περτούλι.